Online festival ‘KiemKracht’ is een groot succes

Artikel doelgroep
Publicatiedatum
Afbeelding
Afbeelding
kiemkracht is een groot succes
Inleiding

Nog tot begin april kan je deelnemen aan ons online festival ‘KiemKracht’ en  het is nu al duidelijk dat we hoge toppen scheren. Al meer dan 16.000 mensen meldden zich aan voor 16 prikkelende sessies. De agro-ecologische gedachte leeft, zoveel is duidelijk. 

Samen met Velt organiseren we een online editie van ons jaarlijks publieksfestival. Ook dit jaar bieden we weerom een divers en rijk aanbod aan lezingen, mogelijkheden om in debat te gaan en workshops die je in actie brengen in je keuken of tuin. Met agro-ecologie als rode draad en vaak aangevuld met mooie praktijkvoorbeelden. 

Met enige koudwatervrees maakten we de vertaalslag naar een online gebeuren, maar de inschrijvingen overtreffen onze stoutste verwachtingen. We tellen meer dan 5000 unieke deelnemers. Gemiddeld nemen zij deel aan 3 sessies. 

 

Een terugblik:

Een aantal lezingen en workshops zijn achter de rug:

  • In de sessie ‘Toegang tot grond’ toonden De Landgenoten hoe zij startende biologische landbouwers kunnen ondersteunen via hun grondenbank. 2 jonge boeren getuigden hoe zij met de hulp van de Landgenoten en na vele jaren van zoeken en volharden ondertussen de moed weer vonden om door te gaan met hun biologisch bedrijf. 
  • We leerden van Velt hoe we zelf ‘fermenten’ kunnen maken van zowat alle groenten. En ook hoe je met kruiden kan werken om je ferment net die unieke smaak te geven. Omwille van het enorme succes geven we geïnteresseerden een tweede kans op 13 april. 
  • Ook de sessie over het ‘Europees landbouwbeleid en de boer, tussen hoop en wanhoop’ werd gesmaakt. Een kleine 200 deelnemers kregen via een getuigenis van biolandbouwer en onderzoeker Kurt Sannen en WWF een boeiend verhaal over ons landbouwmodel dat op haar grenzen stuit. Maar ook hoe agro-ecologische praktijken antwoorden bieden op de huidige maatschappelijke uitdagingen in ons voedselsysteem. Ze werden ondergedompeld in de geschiedenis van het ontstaan van ons landbouwmodel, gericht op opbrengstverhoging om de honger na de Tweede Wereldoorlog voorgoed het zwijgen op te leggen. 

Schrijf je gratis in

Er staan er nog een tiental sessies op het Kiemkracht-programma. Kom meer te weten over ‘koeien in ons landbouwsysteem’, maar ook over ‘bijen en hun rol voor de mens’. Maak kennis met ‘samentuinen’ of leer bij over ‘biodiversiteit in je tuin’. Of dompel je onder in de kracht van vrouwen en agro-ecologie.
 

Kijk snel naar het volledige programma.

Deel onze events via Facebook Voedsel Anders