BioForum (Bio Mijn Natuur)

Afbeelding
BioForum staat achter agro-ecologie

Voor BioForum Vlaanderen lag het voor de hand om aan te sluiten bij Voedsel Anders. Biologische bedrijven hebben aandacht voor eerlijke prijzen, lokale aankoop en afzet en duurzame keuzes. Logisch toch om als sectororganisatie van de biologische landbouw de schouders te zetten onder deze groeiende beweging voor agro-ecologie? 

Kurt Sannen, voorzitter van BioForum Vlaanderen: "De manier waarop de samenleving naar landbouw kijkt, verandert en ik zie steeds vaker boeren die hun schouders zetten onder een ander bedrijfsmodel. Dat is maar goed ook want een landbouw die zo sterk afhankelijk is van chemische gewasbescherming, kunstmest en geïmporteerde soja botst onherroepelijk op z’n grenzen. Ook het beleid en de gehele landbouw- en voedingssector moeten nu durven kiezen voor echte duurzaamheid."

"Agro-ecologie is een schitterende inspiratiebron om die keuzes in te vullen. Voor wie streeft naar minder chemische inputs in de landbouw en minder impact op de leefomgeving, is agro-ecologie de pijl die de juiste richting uitwijst."

Kurt Sannen: "Ook het beleid en de gehele landbouw- en voedingssector moeten nu durven kiezen voor echte duurzaamheid."

Wat doet Bioforum vlaanderen? 

BioForum Vlaanderen vzw is de sectororganisatie van de biologische landbouw & voeding: "Wij vertegenwoordigen biologisch werkende boeren, verwerkende bedrijven, verdelers, grootdistributie, kleinhandel en foodservices. Ook enkele controleorganisaties, onderzoeksinstellingen en maatschappelijke organisaties zijn lid van onze organisatie." Onder de vlag Bio Mijn Natuur informeert BioForum de consument over wat bio betekent.

Meer weten? 

www.biomijnnatuur.be
www.bioforumvlaanderen.be