De Faire Ronde: zegetocht langs eerlijke initiatieven

Artikel doelgroep
Publicatiedatum
Afbeelding
Afbeelding
tst
Inleiding

Tijd om op ontdekking te gaan! Op zaterdag 13 mei 2023 - World Fair Trade Day - wandel of fiets je in jouw gemeente langs handelaars, organisaties en verenigingen die lokaal, ecologisch en fair denken én doen. Op deze eerste editie van De Faire Ronde zijn er maar liefst 40 deelnemende steden en gemeenten!

Aan dit gloednieuwe initiatief nemen drie van onze leden deel: Faire Gemeente, Rikolto en Oxfam. Elke gemeente organiseert De Faire Ronde op haar manier, of het nu is met een gezamenlijke fietstocht, een interactief zoekspel of een individuele wandeltocht op eigen tempo. Hier vind je alle deelnemende gemeenten terug.

KLIK HIER VOOR ALLE DEELNEMENDE GEMEENTEN

Wat zo mooi is aan De Faire Ronde is dat het tegelijk lokaal en globaal is. Het is World Fair Trade Day, wat wereldwijd wordt gevierd. Niemand gaat ontkennen dat ons voedselsysteem globaal in elkaar zit, maar daaraan zijn grote risico's verbonden. Agro-ecologie streeft naar meer lokale voeding, kortere ketens en eerlijkere prijzen. Faire Gemeente, Rikolto en Oxfam gaan aan de slag met die thema's in de internationale context waarin ze werken. 

De Faire Ronde is: 

  • Fietsen en wandelen langs locaties met een duidelijk en concreet engagement voor fair trade, lokale duurzame voeding en bewust consumeren.

  • Duurzame producten aankopen of proeven, meedoen aan een activiteit of je laten inspireren en je kennis vergroten.
     
  • Aan de hand van tips en weetjes ontdekken wat de begrippen ‘lokale duurzame voeding,’ ‘fair trade’ en ‘bewust consumeren’ inhouden
    en wat dit betekent in jouw gemeente.

Doe jij ook mee?