Ik verdien meer gezond eten op mijn bord

Artikel doelgroep
Publicatiedatum
Afbeelding
Afbeelding
Ik verdien meer gezond eten op mijn bord
Inleiding

In aanloop van de verkiezingen zetten we mee onze schouders onder de campagne ‘Ik verdien meer’. We maken duidelijk dat burgers meer verdienen dan loze beloftes en reiken onze minister van Landbouw een memorandum aan. Op die manier vragen we overheden om op te komen voor onze toekomst en die van onze planeet - een toekomst waarin gezond eten en agro-ecologische landbouw centraal staat.

Natuur, milieu en klimaat staan onder druk. Maar nog steeds gaan er miljarden subsidies naar grote vervuilers. Met de campagne 'Ik verdien meer' tonen we dat de burgers in dit land meer verdienen. Heerlijk en gezond eten, meer biodiversiteit, een band tussen boer en burger en geen pesticiden: in plaats van belastingkorting voor pesticiden ijveren wij voor financiële steun voor gezond eten en een veerkrachtige landbouw!

Daarom klopten bio-boeren Benny en Renaat, Ingrid van Voedsel Anders Vlaanderen, Maarten van Rikolto - Vredeseilanden, Kristel van Wervel en Heleen van Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw aan bij onze minister van Landbouw. Ze gingen in gesprek en overhandigden hem een memorandum over onze hoop voor een beter voedselsysteem waarin iedereen toegang heeft tot goed eten. We verdedigen ook jouw recht op gezond eten en laten zien dat we méér verdienen dan het huidige landbouwbeleid, dat pesticiden en achteruitgang van ons milieu promoot.

Lees hier het volledige memorandum en kom te weten waarvoor we strijden!

'Ik verdien meer' campagne
Bio-boeren Benny en Renaat, Ingrid van Voedsel Anders Vlaanderen, Maarten van Rikolto - Vredeseilanden, Kristel van Wervel en Heleen van Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen vzw bij minister Brouns. © Bond Beter Leefmilieu

 

Of bekijk het verhaal van bioboerin Lien. Zij werkt dag in dag uit voor weinig loon om voor ons gezond eten te kweken terwijl de overheid de pesticidensector een vet cadeau geeft: een verlaagd btw-tarief.

 

Belastingkorting voor pesticiden of financiële steun om gezond te eten? Wij weten het wel. Maar wat denken politieke partijen hierover? Check de partijwijzers om te kijken wie opkomt voor jouw recht op gezonde voeding: https://www.ik-verdien-meer.be/meer-gezond-eten.