Alice Reys laat haar stem horen

Artikel doelgroep
Publicatiedatum
Afbeelding
Afbeelding
Alice_Reys
Inleiding

Europa is bezig met het landbouwbeleid uit te tekenen voor na 2020. Daarbij zou vooral de focus moeten liggen op een agro-ecologische landbouw. Een landbouw die rekening houdt met mens, dier en natuur. Een landbouw waarvan boeren kunnen leven, een landbouw die zijn milieu-impact zoveel mogelijk beperkt.

Ook actrice Alice Reys spreekt zich uit voor een andere vorm van landbouw: "Ik verwacht dat voedsel gezond is, op een duurzame manier geproduceerd en correct betaald wordt. Dat is nu niet zo. Vooral de huidige veeteelt stuit mij echt tegen de borst. Varkens die hun hele leven opgesloten zitten, dat kan ik niet vatten. Ik wil hun vlees ook echt niet eten. En dat we samen via Europa een dergelijke veeteelt ook mee financieren, is jammer. Ik zie Europa liever geld steken in een minder intensieve veeteelt waarbij dieren buiten kunnen lopen. Dat levert volgens mij bovendien lekkerder en gezonder vlees op. Dus, Europa, stimuleer duurzame en echt diervriendelijke veeteelt."

“Europa moet duurzame en écht diervriendelijke veeteelt stimuleren”

Landbouw Anders

Om de zes jaar wordt het GLB bijgestuurd, de volgende aanpassingen gebeuren in 2020. Maar Europa begint nu al met de voorbereidingen en voorziet als eerste stap een publieke raadpleging. Iedereen met interesse in landbouw en voedselproductie krijgt de kans om zijn stem te laten horen. Wat voor landbouw willen we en hoe willen we dat realiseren? Welke plek moeten natuur en milieu daarbij krijgen? Heeft het platteland nog andere functies? Wil je ook je stem laten horen, surf dan naar https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/FutureCAP

 

Afbeelding
Wim_opbrouck