14 oktober: vertoning 'Voedselbos' in Brussel

Artikel doelgroep
Publicatiedatum
Afbeelding
Afbeelding
Voedselbos
Inleiding

Op 14 oktober vertonen we als voorproevertje van het grootse Food.Film.Fest. de documentaire Voedselbos van Louis De Jaeger in Cinema Galeries in Brussel, een karaktervolle, gezellige bioscoop nabij Centraal Station.

In Voedselbos onderzoekt landschapsarchitect Louis De Jaeger hoe je eten kan telen in samenwerking met de natuur. Omdat de gangbare landbouw op grenzen botst, zijn we als samenleving gebaat bij een andere manier van landbouw. Louis komt uit bij voedselbossen en ontdekt het potentieel van dit systeem.

De documentaire toont welke natuurlijke processen aan de basis liggen van voedselbossen en hoe ze verbindend werken voor gemeenschappen. En dat is precies wat we in onze samenleving nodig hebben: een manier om de verbondenheid tussen mensen en de natuur te versterken.

Na de film nemen voedselbos-experts het woord en is er ruimte om vragen te stellen.

  • Jan Vannoppen zal met zijn ervaring als stafmedewerker rond voedselbossen bij Velt een algemeen kader schetsen over voedselbossen. 
  • Lieke Moereels doet onderzoek over voedselbossen bij de UGent Forest and Nature LAB. Ze zal vanuit haar onderzoek inzichten over voedselbossen aanhalen.
  • Diderik Clarebout is een moderne en ecologische voedselbosboer bij de Woudezel en zal vanuit de praktijk het panel versterken.

Deze filmvoorstelling is een initiatief van Voedsel AndersFestival Alimenterre en Solidagro. De voorstelling gaat door in de Cinema Galeries (Galerie de la Reine 26) in Brussel.

Na de filmvoorstelling ben je welkom op de receptie van Festival Alimenterre, Voedsel Anders en Solidagro.

Koop hier je tickets voor deze filmvoorstelling.

Voor vragen stuur je een mailtje naar elisa.tondeleir@solidagro.be