Kiemkracht 2023 - 14u

Hoofdinhoud
Afbeelding
Afbeelding
Kiemkracht

tijd voor toneel! heel toepasselijk voor al die voedselvraagstukken die ons parten spelen, is 'Boerenpsalm' van martha Balthazar. het stuk is geïnspireerd door getuigenissen van boeren en beleidswerkers, maar ook door literatuur. wEES welkom om 13u30 bij de Heerlijkheid van Heule nabij Kortrijk. Na de keynote van Dirk Holemans en Lien Vrijders, kijken we samen naar Boerenpsalm. Schrijf je hier in voor de keynote en het stuk en/of de vele andere activiteiten van Kiemkracht!

Boerenpsalm is een beurtzang, een compositie van stemmen uit de landbouwsector. Aan een lange tafel vinden gesprekken plaats tussen landbouwers en beleidsmakers, beleidsmakers en theatermakers, theatermakers en zaden-veredelaars. Er wordt druk naar elkaar gewezen en gesproken over een sector die het steeds benauwder krijgt, tussen eeuwige groei en de grenzen van de aarde.

Kiemkracht
© Maarten Vanden Abeele

 

Martha Balthazar trok naar buiten op zoek naar de ploegende mens, de biocontroleur, de minister van Landbouw, de erfenis van Cyriel Buysse en de geschiedenis van de honger. Af en toe loog ze dat ze niet in de klimaatbetogingen had meegelopen, dat ze wist in welk seizoen je boontjes at. Samen met Mats Vandroogenbroeck, Barbara T’Jonck en Jana De Kockere doorploegde ze dertig uren aan interviews. Ze componeren deze stemmen tot een nieuw verhaal, een modern boerendrama.

REGIE: Martha Balthazar
MET/DOOR: Barbara T’Jonck, Mats Vandroogenbroeck
DRAMATURGIE: Jana De Kockere

 

>> SCHRIJF JE HIER IN VOOR KIEMKRACHT 2023! <<
BIJ DE INSCHRIJVING KAN JE AANDUIDEN WELKE DELEN VAN HET PROGRAMMA JE GRAAG BIJWOONT. 

 

<< TERUG NAAR HET PROGRAMMA