Kiemkracht 2023 - 13u30

Hoofdinhoud
Afbeelding
Afbeelding
Kiemkracht

Wees welkom om 13u30 bij kunstencentrum BUDA in Kortrijk, waar je na de keynote van Lien Vrijders en Dirk Holemans een van de volgende workshops kan volgen. Je maakt je keuze via de inschrijvingslink onderaan: 

1. een buurt om van te smullen

Hoe kan je met een eetbare buurt bijdragen aan een lekker, duurzaam en sociaal voedselsysteem vlakbij huis? Hoe pak je het aan als burger om samen te genieten van meer eetbaar groen in je buurt en zo ook je steentje bij te dragen aan biodiversiteit en klimaat? En wat heeft de boer, de lokale handelaar of het lokaal bestuur er aan? Velt brengt bezielers van drie eetbarebuurtprojecten rond de tafel voor een inspirerend gesprek. Een voedselbos, een samentuin en de Kruimelcafés die elke week een solidaire maaltijd bij elkaar koken met voedseloverschotten. Wie komt luisteren en meepraten gaat naar huis boordevol goesting om zelf aan de slag te gaan!

Deze workshop wordt begeleid door Carina Govaert (Velt) en Jan Vannoppen (Velt), Steffi Desmedt (De Tuin van Adem en Eten), Lieve Seyssens (Kruimelcafés), Eva Vanhuyse (De Oude Pastorietuin Kortemark) en Merlijn Lombaert (Gemeente Kortemark).

2. Is een eerlijke transitie mogelijk?

Hoe een eerlijke transitie realiseren met de landbouwsector? Hoe kunnen we een landbouwpraktijk uitbouwen die de positieve kracht van de transitie naar een duurzamere samenleving en economie tastbaar maakt? Hoe kunnen we de ganse sector meenemen, ook de klassieke boeren? Hoe realiseren we onze dromen van een korte keten & eerlijke verloning in een huidig neoliberaal systeem? Wie zijn de verliezers en kunnen we hen steunen?

Deze workshop wordt begeleid door Vanya Verschooren (Reset.Vlaanderen), Vincent Bellinckx (UAntwerpen), boer Brecht Goussey (GrootEiland), Maïka De Keyser (Minerva).

 

>> SCHRIJF JE HIER IN VOOR KIEMKRACHT 2023! <<
BIJ DE INSCHRIJVING KAN JE AANDUIDEN WELKE DELEN VAN HET PROGRAMMA JE GRAAG BIJWOONT. 

 

<< TERUG NAAR HET PROGRAMMA