Kiemkracht - Food Futures Festival

Hoofdinhoud
Afbeelding

Zak van 7 tot 9 maart af naar De Vooruit voor Kiemkracht - Food Futures Festival, hét Vlaamse festival voor agro-ecologie! Of je nu kennis wil maken met deze brede beweging, wil verdiepen of verbreden of zelf wil meewerken aan een eerlijk voedselsysteem: iedereen is van harte welkom op deze tot de boord gevulde driedaagse.

Wie dacht dat de eerste editie van Kiemkracht, vorig jaar in Kortrijk, groots was, moet er dit jaar zeker bij zijn. Want in De Vooruit in Gent gaan we groter, met niet één maar drie dagen festival over agro-ecologie vol

Installaties
PERFORMANCES
locatiebezoeken
Talks

Workshops
& FILMS.

Kiemkracht had al verschillende vormen, van een voedselmarkt over een reeks webinars tot een superdiverse dag vol lezingen en boerderijbezoeken. In 2023 trokken we samen met denktank Oikos naar Kortrijk, in 2024 strijken we neer in De Vooruit in Gent. VIERNULVIER, de organisatie achter De Vooruit, zag wel wat in de combo van het sociale denkwerk van Oikos in combinatie met onze agro-ecologische insteek. Dus lanceren we dit jaar samen Kiemkracht - Food Futures Festival.

Het thema is en blijft ons voedsel en de sociale en ecologische aspecten die daarbij komen kijken. Op een speelse, toegankelijke manier laten we je kritisch nadenken over landbouw, klimaat en meer. Daarbij prikkelen we de verbeelding en nodigen denkers en doeners uit. Boeren en kunstenaars. Wetenschappers en koks. Filmmakers en activisten. En jou natuurlijk!

Wees welkom in De Vooruit - maar ook op locatie bij boeren, producenten en horecazaken. Met 1 ticket neem je een hele dag deel aan de activiteiten van jouw keuze. Let wel op, de plaatsen van sommige activiteiten zijn beperkt, dus koop tijdig je ticket en duid je keuze aan.


                                                                 Klik hier voor het programma!

 

Een samenwerking tussen

Voedsel AndersOikos  Gent Ecopolis  404
en andere ondersteunende partners. 

 

Klik hier voor het Facebookevent van Kiemkracht - Food Futures Festival.