Kiemkracht 2023 - 10u30

Hoofdinhoud
Afbeelding
Afbeelding
Kiemkracht

Niets zo inspirerend als een terreinbezoek! wees welkom om 10u aan het station van kortrijk om samen op pad te gaan, of kom om 10u30 meteen naar een van de onderstaande locaties. Kies via de inschrijvingslink voor een van de volgende uitstappen.

 

STADSWANDELING: EEN Stad om van te smullen

Michel Gonzaga van Growing A Meal neemt je mee op wandeltocht door de stad Kortrijk om de onverwachte voedselbronnen te ontdekken die er verborgen liggen. Tijdens de wandeling leer je hoe je eetbare planten in de stad kan forageren en bereiden. Daarna genieten we samen van een vol bord vitaminen. Michel Gonzaga is Velt-docent en geeft geregeld workshops wildplukken, fermenteren, zuurdesembrood bakken en vegetarisch of veganistisch koken. 

Praktisch: de wandeling start om 10:30 aan kunstencentrum BUDA (Kapucijnenstraat 10, Kortrijk).

’T GOED TER HEULE: VAN GROND TOT BORD EN MEER

Kom mee op terreinbezoek bij 't Goed Ter Heule, het biologische landbouwbedrijf van Justine en Wieland met zelfpluktuin, boerderijdieren en een hoevewinkel. Justine Dewitte en Wieland Fisher vertellen hoe ze de sprong waagden naar deze agro-ecologische manier van landbouw. 

Praktisch: Het bedrijf ligt in de Dronckaertstraat 665 in Lauwe, zo'n 7 km van het station van Kortrijk. Voor wie met het openbaar vervoer komt, is er busvervoer vanaf het station. Wie inschrijft zal nog praktische informatie ontvangen. 

ECOLOGISCHE HOEVE 'De HEERLIJKHEID VAN HEULE'

Sinds meer dan 900 jaar is deze hoeve een plaats van ontmoeting en ondernemerschap. De Heerlijkheid van Heule schrijft dit verhaal verder en geeft het een hedendaags karakter. Iedereen is welkom om de werking samen vorm te geven!

Bij De Heerlijkheid van Heule kan je naast groenten oogsten ook lekker eten, en dat is mooi meegenomen, want we komen er allemaal samen voor de lunch!

Praktisch: De Heerlijkheid ligt in de Zeger van Heulestraat 55 in Heule, zo'n 4 km van het station van Kortrijk. Je kan naar het station komen om 10u, waarna we samen met door ons voorziene fietsen vertrekken, of je kan rechtstreeks om 10u30 naar De Heerlijkheid komen. Wie inschrijft zal nog praktische informatie ontvangen.

BIOBEDRIJF KIEMKRACHT

Trek mee het veld in van Kiemkracht, waar Klaas Ysebaert biogroenten teelt voor wel 120 gezinnen. Klaas huurt de velden en de infrastructuur, maar droomt van een boerderij in coöperatieve handen. Deze winter start hij met een voedselbos of 'agroforest', waarbij hij rijen van fruit- en notenbomen zal aanplanten ter afwisseling van de groentevelden.

Praktisch: Het bedrijf ligt op 9 km van het station van Kortrijk. Voor wie met het openbaar vervoer komt, voorzien we busvervoer vanaf het station. Wie inschrijft zal nog praktische informatie ontvangen. 

>> SCHRIJF JE HIER IN VOOR KIEMKRACHT 2023! <<
BIJ DE INSCHRIJVING KAN JE AANDUIDEN WELKE DELEN VAN HET PROGRAMMA JE GRAAG BIJWOONT. 

<< TERUG NAAR HET PROGRAMMA