10 november: feestelijke opening Food.Film.Fest.

Artikel doelgroep
Publicatiedatum
Afbeelding
Afbeelding
Sur Le Champ!
Inleiding

Voedsel Anders, Faire Gemeente en Stad Turnhout nodigen je van harte uit voor de feestelijke opening van Food.Film.Fest. op vrijdag 10 november. Na een gesprek met onderzoeker Eline D’Haene, de landbouwers van Groentegeweld en journalist Gie Goris (ex-hoofdredacteur MO*) kijken we naar Sur le champ! (60 min.), een Belgische documentaire uit de selectie. Je bent daarna van harte welkom op de feestelijke receptie na inschrijving via deze link.

Programma

 • 19u30u: onthaal 
   
 • 20u: welkom door Bianca De Wolf (Faire Gemeente), Kelly Verheyen (schepen Internationale Solidariteit stad Turnhout) en Ingrid Pauwels (Voedsel Anders)
   
 • 20u15: vraaggesprek met Groentegeweld (Dirk en Willem) en onderzoeker Eline D'Haene (UGent) gemodereerd door journalist Gie Goris (ex-hoofdredacteur MO*)
   
 • 20u45: vertoning Sur Le Champ! 
   
 • 21u45: receptie

SCHRIJF JE HIER IN

OVER sur le champ!

Wat als we nu eens beter gingen produceren, in de plaats van altijd meer? In de marge van de grootschalige landbouw evolueren steeds meer landbouwers naar een geloofwaardig alternatief: duurzame familiale landbouw. Een veerkrachtig model gebaseerd op agro-ecologie en op verbonden samenleven met onze omgeving.

Sur le champ! vertelt het hoopvolle verhaal van Cédric in België, Diamar in Peru en Mariam in Burkina Faso. In de mooiste beelden zien we hoe boeren en boerinnen én het voedsel op ons bord wereldwijd gelinkt zijn.

 

Over Food.Film.Fest.

Voedsel Anders organiseert van 10 november tot 10 december de derde editie van Food.Film.Fest. Gemeenten en organisaties zetten in hun buurt een filmvoorstelling op poten en gaan in gesprek met het publiek over hoe voedsel anders kan. Wij zorgen voor een of meer films uit ons zorgvuldig gekozen aanbod

Voedsel is een thema dat iedereen aangaat, en dat merken we in het enthousiasme bij publiek en organisatoren. Op drie jaar tijd is het festival enorm gegroeid. Vorig jaar sloot Nederland en zelfs Duitsland aan en waren er wel 120 voorstellingen in 80 unieke locaties gemeenten. We telden 5600 toeschouwers.

Het festival wordt mee mogelijk gemaakt met de steun van de Vlaamse overheid.

Vlaamse overheid