Ze eten zoveel lekkerder met LEF

Artikel doelgroep
Publicatiedatum
Afbeelding
Afbeelding
" "
Inleiding

Directrice Cindy Step trok mee aan de kar en getuigt: “De kinderen op onze school hebben vandaag merkelijk meer gegeten dan andere dagen. Ze kregen lekker eten. Zelfs de ongesuikerde yoghurt die normaal blijft staan als de grote firma ze levert, werd dankzij het vers fruit toch gegeten.

Anders met voeding omgaan

Cindy gaat verder: "Deze lunch met LEF is niet alleen voor onze kinderen. Het is ook een beetje tegen de schenen schoppen van de stad, tonen dat we anders moeten omgaan met voeding. Het is compleet onverantwoord dat al die maaltijden uit Limburg komen. Daarnaast vraag ik me af waarom sommigen de gangbare maaltijden nog altijd willen eten, zo slecht zijn ze. Ik zie ook kinderen afhaken. Wat is er toch met die smaak?"

"Zelfs de veggiemaaltijden waren niet lekker. Met lunch met LEF kunnen we lekkere maaltijden aanbieden, ook zonder vlees. We hadden veel goede commentaren gehoord over de actie van Wervel en de Werkgroep Stadslandbouw Gent in basisschool De Vlieger. Dus besloten we in het kader van het 30-jarig bestaan van onze school ook de middagmaaltijd onder handen te nemen."

"Met Lunch met Lef kunnen we lekkere maaltijden aanbieden, ook zonder vlees."

Lokale handelaars betrekken

"Met deze actie willen we het signaal geven dat het anders kan! Men moet gewoon alles samenleggen en kijken hoe zaken verbeterd kunnen worden. Beter op vlak van smaak, versheid, op vlak van het betrekken van lokale handelaars. Uiteraard kost dit tijd. Alle leerkrachten moeten mee zijn. Ze offeren ook hun middagpauze op. Er komt ook wel extra administratie bij. Maar iedereen was enthousiast en stond er mee achter. We hebben dan ook alles bereikt wat we wilden bereiken.”

"Wervel pleit voor het recht van ieder kind op gezonde voeding."

Wervel vzw ondersteunt lokale oudergroepen die willen werk maken van “Lunch Met Lef”. Wervel pleit voor het recht van ieder kind op gezonde voeding die de lokale economie ondersteunt en de planeet beter maakt. Meer info vind je op www.lunchmetlef.be.

Attributie

Dit portret is afkomstig van Wervel, een van de partnerorganisaties van Voedsel Anders. Meer informatie over Wervel vind je op www.wervel.be.