Join For Water

Afbeelding
Join For Water

Join For Water garandeert water voor mens en natuur, vandaag én morgen. Dat doet de organisatie in negen landen met tal van partners. Voldoende voedsel, het hele jaar door, daar is niet enkel water voor nodig, maar ook een doordachte landbouwstrategie. Met haar partners zoekt Join For Water naar een landbouwmodel dat waterzuinig is en onze watervoorraden niet vervuilt. In de eerste plaats maakt de organisatie water beschikbaar voor de landbouw in regio’s die met voedseltekorten kampen.

 

"Wij ondersteunen een landbouw die genoeg voedsel produceert voor iedereen met respect voor ons water, vandaag én morgen." 

- Dirk Glas, beleidsmedewerker Join for Water

Daarnaast is efficiëntie voor deze ngo een belangrijk aandachtspunt: (meer) produceren met minder water. Join For Water streeft bovendien naar een zo klein mogelijke milieu-impact. Landbouw gaat immers vaak samen met boskap, en pesticiden en meststoffen vervuilen de watervoorraden. In de keuze van landbouwtechnieken houdt Join For Water rekening met de klimaatuitdagingen en probeert de organisatie milieudegradatie te voorkomen. Samen met haar partners kan ze via die aanpak het welzijn van gemeenschappen verbeteren.
 

Waarom agro-ecologie?

Vandaag gebruikt de landbouw wereldwijd 72% van het beschikbare zoetwater en legt dus een enorme druk op onze watervoorraden. Tegen 2050 zullen we met bijna 10 miljard mensen zijn. De voedselproductie moet dus omhoog, maar dit kan enkel als we onze landbouw afstemmen op de waterbeschikbaarheid.

Ons conventioneel landbouwsysteem heeft een nefaste impact op onze watergebonden ecosystemen en onze waterzekerheid. Wij zien in agro-ecologie een landbouw die het mogelijk maakt om voldoende voedsel te produceren met respect voor de waterkwaliteit, en -kwantiteit.
 

Meer weten? 

Volg Join For Water op Facebook of bezoek hun website!
Join Ror Water sensibiliseert over onze watervoetafdruk, ook bij jongeren en scholen. Je kan hier terecht voor hun educatief materiaal.