Linked.Farm

Linked.Farm is een digitaal coöperatief platform voor korte keten hoeveproducten. Oprichtster Laurence Claerhout legt uit waarom agro-ecologie goed past binnen hun werking: 'In ons huidig landbouwsysteem waarin boeren vaak een vergeten pion zijn, is duurzaam produceren niet zo voor de hand liggend als het lijkt. Korte keten daarentegen zorgt ervoor dat boeren eerlijk betaald worden voor hun producten. Als boeren hun boterham kunnen verdienen, zullen ze ook meer geneigd zijn om duurzaam te produceren', redeneert ze. 

Linked.Farm: 'Als boeren hun boterham kunnen verdienen, zullen ze ook meer geneigd zijn om duurzaam te produceren.'

'Je kan immers niet vragen aan iemand die amper rondkomt op het einde van de maand om met ecologie bezig te zijn.' Door hun expertise in korte ketens proberen ze gezondere, eerlijkere en duurzamere voeding meer toegankelijk te maken. Zo kunnen boeren meer redeneren in termen van hogere marge op diversiteit aan producten in plaats van schaalvergroting in monocultuur en is de weg naar agro-ecologie wél een voor de hand liggende optie. 

WAT DOET LINKED.FARM?

Linked.farm is een digitaal en logistiek platform voor korte keten- en hoeveproducten. Boeren staan centraal in het systeem en zijn mede-coöperant van het digitaal platform. Zo kunnen de boeren rechtstreeks aan hun klanten verkopen en worden bepaalde lasten, zoals de boekhouding en logistiek, bij hen weggenomen. Een voordeel van dit platform is dat ieder onder eigen naam kan werken, maar wel het digitaal platform zelf en de info erop kan delen.
 

Meer info?

https://www.linked.farm/