Back To The Climate – Klimaatmars 10/10

Artikel doelgroep
Publicatiedatum
Afbeelding
Afbeelding
Back to the climate
Inleiding

Laat jij je stem horen voor een ander, agro-ecologisch voedselsysteem dat onze planeet afkoelt en dat gezond eten voortbrengt voor ons allemaal? Stap mee met de organisaties van Voedsel Anders in de Klimaatmars van 10 oktober in Brussel! 

Het laatste IPCC-rapport van de Verenigde Naties is glashelder: de klimaatverandering gaat sneller dan verwacht, is wijdverspreid en wordt intenser. Met grote gevolgen voor de samenleving en de biodiversiteit. Klimaatwetenschappers waarschuwen ons al lang dat de opwarming van de aarde niet boven de 1,5°C mag uitstijgen. Verschillende organisaties die deel uitmaken van Voedsel Anders, waaronder Bond Beter Leefmilieu, Broederlijk Delen, Bioforum, FIAN, Greenpeace, Natuurpunt, Oxfam, Rikolto, Solidagro, Velt, Voedselteams, Wervel en WWF schieten daarom in actie! De straffe klimaatacties van de voorbije jaren plaatsten de klimaatcrisis hoog op de politieke agenda. Maar nu breekt de tijd aan voor politici om hun beloftes om te zetten in ambitieuze daden. 

We nodigen alle boeren, eters, tuiniers, burgers en activisten uit om ons te vervoegen op #Back to the Climate, de klimaatmars op zondag 10 oktober in Brussel. De boodschap is duidelijk: we eisen een landbouw- en voedselsysteem dat de aarde en het klimaat respecteert en dat diegenen die ons voedsel produceren eerlijk betaalt.

 

 

Praktisch:

  •  Je kan samen met o.a. FIAN Belgium, Wervel en de Landbouwbrigades aansluiten bij het blok voor agro-ecologie @People Power. Hiermee steunen we het initiatief van Boerenforum en hun Waalse zusterorganisaties voor agro-ecologische landbouw. Zoek naar de vlaggen van o.a. de Landbouwbrigades, Voedsel Anders, FIAN, Boerenforum... Afspraak om 12.45 uur op de Koning-Albert-II-laan, ter hoogte van nummer 27 (aan het einde van de esplanade voor het Noordstation). 
     
  • Daarnaast kan je ook aansluiten bij Velt. Je wordt verwacht om 13 uur op de Koning-Albert-II-laan op nummer 8 en ze voorzien ook een Velt-stand in het Jubelpark, op het einde van het parcours. Of sluit aan bij onze andere leden, via Bond Beter Leefmilieu, Broederlijk Delen of Natuurpunt.
     
  • De route: vertrek aan de Albert II laan bij het Noordstation, via de kleine ring en de Wetstraat en einde in het Jubelpark. Alle praktische informatie op www.backtotheclimate.be
     
  • Denk eraan de gezondheidsmaatregelen te respecteren als je naar de mars gaat: de mondmaskerplicht blijft van kracht op betogingen in Brussel en in het openbaar vervoer. 

Sluit je aan!