Eigen publicaties

Inhoud

Voedsel Anders publiceert digitale visieteksten en brochures. Door de krachten van onze partnerorganisaties te bundelen komen we tot een sterke communicatie die verder reikt dan de boodschap van elke organisatie apart. 

 

 

Hoofdinhoud

11 krijtlijnen voor een agro-ecologische landbouw

We zetten onze schouders onder een landbouwsysteem dat streeft naar gezond en duurzaam voedsel, toegankelijk voor iedereen, met een eerlijke prijs voor boer en boerin. Om deze transitie waar te maken is betrokkenheid van alle maatschappelijke actoren nodig. In 11 krijtlijnen omschrijven we de uitdagingen op ons pad, hoe we ze zullen aanpakken en welke beleidsmaatregelen daarbij helpen.

Download de 11 krijtlijnen

Afbeelding

Brochure: Goed Boeren 2022

Hier is hij dan: onze tweede Goed Boeren-brochure! Acht lidorganisaties van Voedsel Anders trokken het veld in met elk hun expertise en vonden krachtige verhalen van gedreven boeren en boerinnen. Zoveel arbeidslust, visie en verbondenheid met natuur en gemeenschap: het raakte ons en we geloven dat het ook jullie zal raken. 

Download de brochure

Afbeelding

brochure: NYÉLÉNI - De roots van Voedsel Anders

Dankzij de Nyéléni-verklaring werd agro-ecologie niet alleen een zaak van boeren en boerinnen, maar ook een sociale beweging van burgers over de hele wereld. Deze brochure doet je kennismaken met de roots van onze beweging Voedsel Anders, een absolute eye-opener voor alle mensen met een hart voor inclusieve, ecologische landbouw.

Download de brochure

Afbeelding

PLOOIFOLDER: WAT IS AGRO-ECOLOGIE? 

Dit handige vouwfoldertje vertelt je zonder veel leeswerk over agro-ecologie. Je maakt in een oogopslag kennis met de Voedsel Anders-beweging. Hieronder vind je de digitale versie, maar we kunnen je ook per post enkele tientallen folders opsturen. Mail je aanvraag naar communicatie@voedsel-anders.be

Download onze plooifolder

Afbeelding

Brochure: Agro-ecologie, Het echte werk

Dit boekje laat je kennismaken met verschillende boeren, een Nederlandse professor en een ecotuinier. Elk omarmen ze agro-ecologie op hun eigen manier. Met bijdragen van onder andere Vredeseilanden, VELT, Wervel en Dierenartsen Zonder Grenzen. 

Download de brochure

 

Afbeelding

Honest Food

De wereldwijde campagne van IFOAM International wil burgers inspireren om betere voedselkeuzes te maken door de voordelen van biologisch, lokaal en eerlijk voedsel te tonen. Voedsel Anders lanceerde deze campagne ook in het Nederlands. 

Afbeelding

Brochure: Goed Boeren 2021

Het nieuwe Europese landbouwbeleid (GLB) geeft de Europese lidstaten meer vrijheid om in haar strategische plannen eigen klemtonen te leggen. Voedsel Anders en Boerenforum vragen dat de minister bij de vertaling van het Europees landbouwbeleid naar het Vlaamse niveau de juiste financiële prikkels geeft aan familiale en/of startende boeren en boerinnen die hun schouders willen zetten onder agro-ecologische landbouwpraktijken. Download de brochure met #Goed Boeren-portretten. 

Afbeelding