Aanmeldformulier lokale groepen

Categorie
Kleur
Lokale groepen

Overal ter wereld staan mensen en bewegingen op voor het recht op voedsel, water en vrije zaden. Voedsel Anders Vlaanderen verenigt die mensen in Vlaanderen. We zijn een beweging van organisaties, bedrijven en burgers die streven naar meer agro-ecologie (een duurzame manier van voedsel produceren en consumeren dus) en dat zelf ook in de praktijk (willen) brengen.


Herkennen jullie je in onze visie, beschreven in ons manifest
Streven jullie met je lokale groep of organisatie ook naar een agro-ecologische voedselproductie en -consumptie? Zetten jullie mee jullie schouders onder bio, lokaal en seizoensgebonden? Werken jullie mee aan initiatieven om minder maar beter vlees te consumeren? Organiseren jullie activiteiten om agro-ecologie in de aandacht te brengen? Willen jullie als groep mee ijveren voor een eerlijke prijs voor de hele keten, inclusief de boer? 
 

SLUIT DAN met je lokale groep AAN BIJ VOEDSEL ANDERS, DE GROEIENDE BEWEGING VOOR AGRO-ECOLOGIE!
DAT DOE JE DOOR DIT FORMULIER IN TE VULLEN.

Alle groepen die zich vinden in ons manifest en zelf al stappen zetten, zijn welkom. Ook jongerenorganisaties, lokale afdelingen van vrouwenorganisaties, een oudercomité, ... kortom: iedereen die samen met ons (grote of kleine) stappen wil zetten naar meer agro-ecologie. Bij Doe mee vind je meer tips en voorbeelden.


Eens je aangesloten bent bij Voedsel Anders:

  • Ontvang je onze nieuwsbrief (4 x per jaar) waarmee we je als eerste op de hoogte brengen van onze activiteiten, je informeren en inspireren met agro-ecologische voorbeelden van burgers, bedrijven of organisaties. 
  • Nodigen we je uit voor minstens één groot publieksmoment per jaar met allerlei lezingen, workshops en toffe doe-activiteiten.
  • Ben je ook welkom op ons jaarlijks netwerkmoment waar je de gelegenheid krijgt om de beweging beter te leren kennen via inhoudelijke verdieping en/of een bezoek aan een interessant agro-ecologisch initiatief.

WELKOM!

Formulier
Naam
Adres
Wij onderschrijven de 5 krachtlijnen van het manifest van Voedsel Anders
Om aan te sluiten vragen we dat je groep of organisarie zich herkent in deze 5 krachtlijnen van Voedsel Anders en ze onderschrijft. Het volledige manifest vind je hier.

1. Het is belangrijk dat voedingsproducten tot stand komen in samenwerking met de natuur en dat lokale kennis, middelen en netwerk opnieuw waardering krijgen.
2. Als samenleving werken we aan duurzame regionale voedselsystemen met korte productieketens. 
3. We sporen het beleid aan om werk te maken van een eerlijk inkomen voor de boer en consumptieprijzen die rekening houden met alle milieu en sociale kosten.
4. Toegang tot grond, water en zaden is voor iedereen gegarandeerd.
5. Echt duurzame landbouw is agro-ecologisch.
Inspiratie vind je bij Doe mee!
CAPTCHA
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.