Foto: Klavertroef, @turostrofotografie

Greenpeace lanceert een crowdfundingscampagne om twee biologische boeren aan grond te helpen. Daarmee willen ze meer lokale agro-ecologische landbouw mogelijk maken. In Vlaanderen werkt Greenpeace samen met De Landgenoten, en in Wallonië steunen ze de coöperatie Terre-en-vue.

Iedereen wil duurzaam, lekker en lokaal voedsel. Ook in de toekomst. Dat kan alleen met een landbouw die de bodem beter beschermt tegen erosie. Een landbouw die meer koolstof opslaat in de bodem en zo de klimaatopwarming helpt afremmen. Kortom: minder intensief, meer op maat van natuur en klimaat.

Landbouwers die zo willen boeren, stoten al snel op de absurd hoge prijs van landbouwgrond in België. En toch hebben we net zulke boeren nodig om onze grond weer tot leven te brengen… 

Zet mee je schouders onder het project van Joke en Peter (bioboerderij Klavertroef) en Joël (Ferme Sainte-Barbe). Het doel is om via deze crowdfunding op één maand tijd 40.000 euro in te zamelen om gronden aan te kopen voor deze bioboeren. Samen kunnen we hen helpen. Kies een bedrag voor je gift en ontdek je beloning.

Ken je Peter en Joke al?

In Vlaanderen zal De Landgenoten het geld gebruiken om 1,07 hectare weiland te kopen voor de biologische geitenboerderij Klavertroef in Scheldewindeke.

 

Maak kennis met Joël

In Wallonië zal Terre-en-vue het geld gebruiken om 4 hectare grond te kopen voor La Ferme Sainte-Barbe in Orp-le-Grand.

 

 Bron: Greenpeace

Foto: Klavertroef, @turostrofotografie

Groeiende beweging voor agro-ecologie

Volg Voedsel Anders Vlaanderen: 

Met de steun van:Logo steun Vlaanderen