Wat?VoedselAnders Nederland logo 400x250

Voedsel Anders uit Nederland is een beweging die net als Voedsel Anders in Vlaanderen agro-ecologie als alternatief naar voor schuift. De beweging is in Nederland sterk van onderuit gegroeid en krijgt bijzonder veel weerklank. Voedsel Anders in Vlaanderen gebruikt dankbaar dezelfde naam van deze partner met wie we op regelmatige basis ideeën, plannen en kansen uitwisselen.

Waarom?

Agro-ecologie is een constante in zowel het Noord- als het Zuidwerk van Oxfam-Wereldwinkels.

In haar beleidswerk thematiseert Oxfam Wereldwinkels de negatieve aspecten van het dominante industriële landbouwmodel. Dit landbouwmodel gebruikt exuberant veel energie, water en agrochemicaliën. Het ‘succes’ van dit model hangt dan ook af van de productiviteit van die chemicaliën en teert op het feit dat de grote externe kosten die het veroorzaakt niet in rekening brengt.

Het ontwikkelingswerk van Oxfam Wereldwinkels rond agro-ecologie is erop gericht om kleinschalige producenten (verenigingen van kleinschalige familiale landbouwers), op een zo duurzaam mogelijke manier te helpen toe te treden tot de markt(en) die hen in staat zal stellen structureel in hun eigen levensonderhoud te voldoen.

Meer weten?

www.voedselanders.nl

 

Groeiende beweging voor agro-ecologie

Volg Voedsel Anders Vlaanderen: 

Met de steun van:Logo steun Vlaanderen