Landbouw & natuur: verweven of scheiden?’

Artikel doelgroep
Publicatiedatum
Afbeelding
Afbeelding
webinar oikos, wervel en voedsel anders
Inleiding

MAANDAG 17 MEI - 19 uur
GRATIS WEBINAR -inschrijven verplicht

In deze webinar ontdek je hoe we onze schaarse ruimte best inzetten indien we tegelijkertijd de wereld willen voeden en onze biodiversiteit willen beschermen. 

Hoe moeten we onze schaarse ruimte inzetten indien we tegelijkertijd de wereld willen voeden en onze biodiversiteit willen beschermen? Dat dit niet mogelijk is via industriële landbouw met monoculturen en hoge afhankelijkheid van chemische pesticiden, kunstmeststoffen en antibiotica, is intussen voor velen vanzelfsprekend. Toch blijven sommigen dat hardnekkig in vraag stellen: het argument luidt dan dat het beter is te streven naar opbrengstmaximalisatie op zo weinig mogelijk grond, waardoor er meer ruimte vrijkomt voor de natuur.

Tijdens deze webinar analyseert Esmeralda Borgo (beleidsverantwoordelijke BioForum) deze argumenten. Zij gaat daarbij uit van de complexiteit van het landbouwecosysteem en zijn functies, op zowel ecologisch, sociaal als economisch vlak. Myriam Dumortier (Landbouw- en Biodiversiteitsdeskundige INBO) en Hubert Gulinck, (emeritus hoofddocent Aard- en Omgevingswetenschappen KU Leuven) reageren.

Schrijf je nu in via https://bit.ly/2Qx0PUN

Meer info via facebook.