Kiemkracht

Inhoud

Zaai de toekomst

Velt en Voedsel Anders organiseren in 2022 een tweede maal de online editie van de webinarreeks Kiemkracht. Ben jij benieuwd om bij te leren over toekomstgerichte voedselinitiatieven en duurzame landbouw? Is een ecologische en sociale meerwaarde in ons voedselsysteem voor jou ook zo belangrijk?

Ontdek hoe wij daarin als burgers een cruciale rol kunnen spelen! Word geïnspireerd van je winkelkar tot je bord! Ben jij boer.in of voedselverwerker? Ontdek hoe samenwerking ook de boerenstiel kan verrijken.

Hoofdinhoud

Programma

Tijdens zes gratis webinars van elk (ongeveer) anderhalf uur leer je alles over praktijkgerichte agro-ecologie. Schrijf je in voor een of meer webinars via de link onder elk evenement.

Voedselproductie - webinar dinsdag 19/04, 20u

Kiemkracht op het veld - Dinsdag 19 april om 20u

In deze webinar nemen we je mee naar de wereld van gedeelde voedselproductie! Luister naar Jan van boerencoöperatie De Wassende Maan, ontdek hoe zij pionieren. Ga in gesprek met Evert van De Landgenoten, een coöperatie die landbouwgrond aankoopt voor en door de gemeenschap. Leer over het hoe en waarom van belangrijke zadenrassen via Lien van Vitale Rassen. Anthony van Dierenartsen Zonder Grenzen geeft uitleg over de rondtrekkende veehoudersgemeenschappen in de Afrikaanse savanne en landrechtenverdedigers in Oeganda.

Schrijf je in voor deze webinar!
Facebookevent

De ecologische tuin - webinar donderdag 21/04, 20u

De ecologische tuin - donderdag 21 april om 20u

Greet Tijskens, auteur van 'Ecologische tuin: van aanleg tot beheer', neemt je mee op reis naar de wondere wereld van de tuin. Hoe kies je de planten die goed zullen groeien in je tuin? Wat betekent de Juiste Plant op de Juiste Plaats? Greet reikt je relevante info aan en toont de weg naar enkele handige tools.

Schrijf je in voor deze webinar!
Facebookevent

Voedselverwerking - webinar dinsdag 26/04, 20u

VOEDSELVERWERKING - Dinsdag 26 april om 20u

Ons voedsel gaat door vele handen voordat het op ons bord terecht komt. Een radarwerk komt op gang nadat de groenten geoogst zijn en de kippen volgroeid. Voor boer.inn.en is het een grote uitdaging om voedsel te verwerken! In dit webinar laten we ons inspireren door boeiende samenwerkingen in de distributie en verwerking van ons voedsel. 

We maken kennis met de korteketenfabriek van Paysans Artisans en komen van de coöperant zelf te weten wat het betekent om lid te zijn van een samenwinkel. Boeren en burgers die samenwerken rond geoogst voedsel: het kan!

Schrijf je in voor deze webinar!
Facebookevent

Samen kook je nooit alleen - webinar donderdag 28/04, 20u

Samen kook je nooit alleen - donderdag 28 april om 20u

Samen koken is de beste én lekkerste manier om mensen te verbinden, over alle grenzen heen. Leentje Speybroeck van Leentje Kookt helpt je graag op weg om vier keer per jaar feest te vieren met wat het seizoen biedt. Emelie Heller, medewerker voeding en projectwerker bij Velt, vertelt hoe je mensen van diverse achtergrond betrekt bij je initiatief. Een paar van onze ecokoks komen getuigen hoe zij de begeleiding vorm geven. Het Reizend veggiecafé en Wijveld kokkerelt brengen het verhaal van hun kookgroep. 

Schrijf je in voor deze webinar!
Facebookevent

Voedseldemocratie - webinar dinsdag 03/05, 20u

Kiemkracht voor het volk - Dinsdag 3 mei om 20u

Wereldwijd werken stadsbesturen aan lokale plannen en voedselstrategieën om duurzaam, toegankelijk en gezond voedsel aan te bieden in hun stad. Welke (internationale) dynamieken schuilen hierachter en welke rol kunnen burgers spelen in de ontwikkeling van deze strategieën? De ene voedselstrategie is de andere niet! In deze Kiemkrachtsessie, gehost door de ngo Solidagro en de internationale organisatie FIAN Belgium, nemen we voedselsoevereiniteit en -democratie onder de loep en zoeken we naar manieren om als burger het heft in eigen handen te nemen.

Schrijf je in voor deze webinar!
Facebookevent

Campagne Doe het zonder - webinar donderdag 05/05, 20u

Campagne doe het zonder - donderdag 5 mei om 20u

Maak kennis met je vrolijke tuinhulpjes! 

Met de Velt-campagne 'Doe het zonder' bouwen we aan een pesticidevrije toekomst. In dit webinar toont Velt-plantenexpert Yacine Ryckebusch je dat tuinieren zonder pesticiden een eitje is! Maak kennis met nuttige insecten die je helpen om plagen te voorkomen en krijg tips hoe je dit tuinpersoneel kan lokken.

Schrijf je in voor deze webinar!
Facebookevent

Gratis webinars? Jouw steun is welkom!

Help je mee de agro-ecologische beweging, die opkomt voor een eerlijk en ecologisch voedselsysteem, groter te maken? Steun Kiemkracht en zo ook Voedsel Anders en Velt met een gift.

Naar de top

Sluit je aan!