Teken de petitie: red bijen en boeren

Artikel doelgroep
Publicatiedatum
Afbeelding
Afbeelding
Petitie red de bijen
Inleiding

Het Europese burgerinitiatief 'Save Bees and Farmers' wil tegen 30 juni 2021 één miljoen handtekeningen verzamelen, omdat Europa dan verplicht wordt om wetgevende initiatieven goed te keuren om de bijen te beschermen. Teken jij ook?

Voedsel Anders is een van de 90 organisaties die het Europees burgerinitiatief Red Bijen en Boeren ondersteunt. Bedoeling is om het gebruik van synthetische pesticiden tegen 2035 uit te faseren, boeren te ondersteunen naar een landbouw zonder pesticiden en zo de bijen en natuur te redden. Zo vecht je mee voor een beter landbouwbeleid in Europa.

Tegen juni 2021 moeten we in totaal 1 miljoen handtekeningen hebben en moeten 7 landen hun quota halen. Lukt dat, dan moeten de Europese Commissie en het Europees Parlement onderzoeken of én hoe ze de eisen van de campagne Red Bijen en Boeren in wetgeving kunnen omzetten.

Toegegeven, we vragen behoorlijk wat persoonlijke gegevens. Die zijn noodzakelijk omdat het een officiële Europese burgerpetitie is én om misbruik (meerdere handtekeningen per persoon) te voorkomen. Wees gerust: je gegevens zijn in veilige handen.

Hoofdinhoud