Meld je aan voor het Food.Film.Fest

Artikel doelgroep
Publicatiedatum
Afbeelding
Afbeelding
Food.Film.Fest
Inleiding

Van 10 september t.e.m. 10 oktober 2021 organiseert Voedsel Anders de eerste editie van Food.Film.Fest. Vertoon met jouw organisatie één van onze geselecteerde films gedurende die periode en maak gratis gebruik van ons promomateriaal.

We stellen twee straffe documentaires voor: The Carnivore’s dilemma en Food for Change.

Over het Food.Film.Fest.

Onze voedselvoorziening kampt met een aantal ernstige knelpunten. De intensieve manier waarop we onze landbouw organiseren leidt vaak tot negatieve impact. Op mensen, op de aarde, op dieren… Het dominante landbouwmodel vertoont een aantal fouten die inherent zijn aan het systeem. Kunnen we die fouten rechtzetten? En hoe dan wel? Hoe bouw je een systeem dat houdbaar is? Zowel sociaal, economisch als ecologisch?

Voedsel Anders wil met het Food.Film.Fest. op een leuke en boeiende manier de uitdagingen verbonden aan  het  huidige, geglobaliseerde voedselsysteem  onder de aandacht brengen en vooral laten zien dat voedsel produceren ook op een ecologische en sociale manier mogelijk is. We bieden 2 films aan van de Franse onderzoeksjournalist en documentairemaker Benoît Bringer. The Carnivore’s dilemma en Food for Change zijn Engels/Frans gesproken en ondertiteld in het Nederlands. 

Het filmfestival vindt plaats van 10 september tot en met 10 oktober 2021. De voorstellingen zullen doorgaan op verschillende locaties in Vlaanderen. 

 

Waarom we op jullie rekenen?

Het is de hoogste tijd voor een gezonder en duurzamer voedselsysteem. Waarin boeren krijgen waar ze recht op hebben, de natuur niet wordt vernietigd en gezond eten kan worden voortgebracht. Een filmvertoning is een laagdrempelige manier om mensen uit jouw buurt te laten kennismaken met dit thema. We hebben jullie enthousiasme en organisatorisch talent nodig om op zoveel mogelijk plaatsen in het land deze discussie op gang te brengen. Dankzij jullie, lokale vrijwilligers, vergroten we zo het draagvlak voor een eerlijke en duurzame landbouw. En dat is tenslotte toch waar we allemaal al jaren voor strijden.

 

 

Vraag je filmvoorstelling aan

Wil je met jouw organisatie of gewoon als individu een filmvoorstelling organiseren? We vragen je om door te geven dat je een filmavond zal organiseren zodat we het overzicht kunnen bewaren. Dit geeft ons de mogelijkheid om alle evenementen op te nemen in onze communicatie en promo. 

Opgelet: aanvragen kunnen vanaf nu ingediend worden. Reken minstens 1 maand de tijd om je communicatie over dit evenement te voeren. Aarzel dus niet om je al voor eind juli 2021 in te schrijven. Meld je aan via dit aanvraagformulier.

Wat kan je doen om van de filmvoorstelling een succes te maken? Wat verwachten we van jou en jouw organisatie? Wat mogen jullie van verwachten van Voedsel Anders? Download onze informatiefiche met antwoord op al deze en andere vragen. Op 22 en 23 juni organiseerden we twee infosessies om jullie belangrijkste vragen over het Food.Film.Fest-concept te beantwoorden. De presentatie kan je hier herbekijken. 

promotiemateriaal

Vind alle digitale promotiemateriaal met makkelijk aanpasbare sjablonen in Canva. Hiermee kan je als vrijwilliger ook zonder grafische kennis aan de slag om je evenement bekend te maken! 

Je kan als organisatie op deze pagina ook ons uitgebreid promotiepakket downloaden met grafische bestanden, logo's en lettertypes waarmee je  in alle vrijheid aan de slag kan om het materiaal te personaliseren. 

Vanaf eind augustus lanceert Voedsel Anders het Food.Film.Festival mee naar een breder publiek. Vanaf dan zullen wij alle filmvoorstellingen bundelen op de Facebook-pagina van Voedsel Anders. Via sociale media zal je onze algemene posts kunnen delen. 

Sluit je aan!