Heb je honger naar inspiratie en vernieuwing in de keuken? Wil je succesvol leren improviseren met als resultaat een ecologische en evenwichtige maaltijd? Dan mag je de Velt-masterclass Improvisatiekoken niet missen! 

Tijdens deze masterclass ontdekken we de eindeloze mogelijkheden van het improvisatiekoken. In de improvisatiekeuken vertrek je niet van een recept, maar van de ingrediƫnten die je toevallig in huis hebt. Zo wordt koken een spannend en creatief avontuur. Om het beste uit onze groenten te halen maken we gebruik van de combinatietheorie en de smaakbalans. Zo komen we tot nieuwe verrassende bereidingen. Bovendien wordt je keuken op die manier een stuk ecologischer. Lokale en biologische seizoensgroenten spelen immers de hoofdrol in deze keuken en restjes verwerk je in een mum van tijd tot nieuwe lekkernijen.

Wat staat er op het menu?

De masterclass gaat door op twee zaterdagen. De eerste dag leggen we ons toe op de theorie van het improvisatiekoken en passen die toe aan de hand van boeiende oefeningen. De tweede dag duiken we de keuken in met onze opgedane kennis en toveren de heerlijkste gerechten op ons bord.

Programma

Zaterdag 10 november van 9u30-16u30

  • De ecologische keuken toegelicht: Leentje Speybroeck van Velt maakt je wegwijs in de improvisatiekeuken
  • Pieter-Jan Lint vertelt hoe hij speelt met groenten in zijn keuken
  • Heerlijke seizoenslunch door Anna Wynants (De keukentafel)
  • Oefeningen op de kunst van het improvisatiekoken
  • Met special guest Carolien Vreysen van On a healthy adventure

 

Zaterdag 1 december van 9u00 tot 13u00 

  • Improkooksessies onder begeleiding van chefs Anna Wynants (De Keukentafel) en Kevin Storms (Foodstorms)
  • Genieten van een uitgebreid improbuffet

 

Na deze masterclass ken je het verschil tussen improvisatiekoken en de klassieke manier van koken. Je hebt de basisprincipes ontdekt om met succes te improviseren. Je hebt de vaardigheden ontwikkeld om met de improvisatiemethode een lekkere, ecologische en evenwichtige maaltijd te bereiden. Vanaf nu bespaar je jaarlijks heel wat euro's doordat je van alle restjes iets heerlijk kunt maken!

De hele uitnodiging vind je hier: Infofiche_masterclass_Improvisatiekoken_Gent_2018.pdf

 

Groeiende beweging voor agro-ecologie

Volg Voedsel Anders Vlaanderen op